wallbysateri_main

Wallby Säteri

WALLBY SÄTERI är beläget vid Skirösjön utanför Vetlanda. Trakten kallas ”Smålands Trädgård”, berömt för sin skiftande natur med sjöar, skogar och betesmarker. Gården har anor ända från 1300-talet men ägs och drivs sedan år 2000 av paret Magnus och Sara Nyman. Här samlas livsnjutare från hela världen och visst njuter man av lugnet, men Magnus Nyman önskar att fler ska få upp ögonen för det aktiva livet på landsbygden. En vistelse med barn på Wallby kräver lite mer aktivitet och delaktighet av föräldrarna, men å andra sidan får familjen tid att verkligen umgås.

– Barnen tycker det är helt fantastiskt. Att kunna springa fritt, bada i sjön, fiska, basta i vedeldad bastu och titta på djur är ju något de flesta stadsbarn inte upplever varje dag. Föräldrarna får sin belöning i form av vacker natur, mat lagad med omsorg på de finaste råvarorna och noga utvald dryck därtill. Vi märker att den här kombinationen är något som många stressade småbarnsfamiljer längtar efter. I november, kanske på väg till eller från närbelägna Astrid Lindgrens värld, Glasriket eller från några av alla övriga kulturfestivalsarrangemang rekommenderas ett dygn på Wallby!

I år erbjuder vi specialpaket med en irländsk afton den 30.10 Läs mer om och boka ”From Ireland with love” direkt hos Magnus på Wallby

www.wallby.se