nordin01

Jesper Nordin och Niklas Brommare

Jesper Nordins musik spelas runt om i världen på festivaler, konserter och i radio/tv. Hans orkestermusik har framförts av dirigenter som Kent Nagano och Daniel Harding med bland andra Göteborgs Symfoniker, BBC Scottish Symphony Orchestra, Sveriges Radios symfoniorkester och Basel symfoniorkester. Hans kammarmusik spelas regelbundet av ensembler som l’Itineraire och Ensemble Orchestral Contemporain. Hans musik har blivit mångfaldigt prisbelönade i Sverige, Europa och USA. Under 2004-06 var Nordin SR P2’s Composer in Residence. Han har också haft stor framgång med sin iOS app Gestrument som är baserad på hans kompositionsteknik. Hans musik publiceras av Edition Peters.

Niklas Brommare är en av Sveriges mest efterfrågade och omtalade slagverkssolister. Han har framträtt som solist med flera stora orkestrar och dirigenter. Som kammarmusiker har han återkommande engagemang från bland andra IRCAM i Paris och Ensemble Modern i Tyskland samt KammarensembleN i Sverige där han är medlem sedan många år. Han har under många arbetat nära flera av Sveriges ledande tonsättare – han har till exempel uruppfört slagverkskonserter skrivna till honom av både Anders Hillborg och Sven-David Sandström med Sveriges Radios Symfoniorkester. Han är också verksam som kompositör i teater- dans- och TV sammanhang. Han har skrivit musik till flera föreställningar vid Stockholm Stadsteater, Uppsala Stadsteater, Göteborgs Stadsteater och Sveriges Television.

Tillsammans utgör musikerna två tredjedelar av Duo Trespassing och i denna konstellation framför de sin unika musik för IKEA-möbler och elektronik, under Smålands Kulturfestival. De har tidigare gjort detta på Liljevalchs museum i Stockholm och i Gorkijparken i Moskva, men nu får vi för första gången uppleva det på platsen, där IKEA startade! Läs om arrangemanget på IKEA Museum här

På bilden syns Jesper Nordin.