malleusincus_backlight200-1024x683

MalleusIncus

Slagverkarna Johan Bridger och Patrick Raab hör var för sig inte bara till Sveriges främsta musiker i sitt fack, utan har även lagt resten av världen för sina fötter. Men de framträder också tillsammans som slagverksduon MalleusIncus sedan 1996. Sedan dess har de framgångsrikt konserterat i såväl Europa och USA som i Japan.

Duon vann International Marimba Duo Competition i Belgien, 2004, och deras breda repertoar innefattar både nyare kompositioner skrivna för slagverk, och äldre verk som transkriberats för slagverk, som Bachs Goldbergvariationer. MalleusIncus utforskar genom sitt musicerande möjligheterna hos de många olika slagverksinstrument som används, med en särskild förkärlek till vibrafon och marimba. Nu spelar de ännu ett verk som komponerats direkt med tanke på dessa fullblodsmusiker.

Johan Bridger har gjort ett stort antal uppskattade och kritikerrosade solokonserter, spelat med ett flertal svenska och utländska orkestrar och uppträtt på stora scener som Carnegie Hall och Mariinskyteatern i S:t Petersburg. Han har också varit solist i SRs P2 och SVT och bjuds regelbundet in till festivaler.

Patrick Raab är, när han inte turnerar med MalleusIncus, soloslagverkare på Kungliga Opera i Köpenhamn och pukist i Concerto Copenhagen. Han har framträtt ett flertal gånger i tv och radio och är en eftertraktad musiker i de skandinaviska orkestrarna som både slagverkare och pukist.