wallbysateri_main

Wallby Säteri

WALLBY SÄTERI är beläget vid Skirösjön utanför Vetlanda. Trakten kallas ”Smålands Trädgård”, berömt för sin skiftande natur med sjöar, skogar och betesmarker. Gården har anor ända från 1300-talet men ägs och drivs sedan år 2000 av paret Magnus och Sara Nyman. Här samlas livsnjutare från hela världen och visst njuter man av lugnet, men Magnus Nyman önskar att fler ska få upp ögonen för det aktiva livet på landsbygden. En vistelse med barn på Wallby kräver lite mer aktivitet och delaktighet av föräldrarna, men å andra sidan får familjen tid att verkligen umgås.

– Barnen tycker det är helt fantastiskt. Att kunna springa fritt, bada i sjön, fiska, basta i vedeldad bastu och titta på djur är ju något de flesta stadsbarn inte upplever varje dag. Föräldrarna får sin belöning i form av vacker natur, mat lagad med omsorg på de finaste råvarorna och noga utvald dryck därtill. Vi märker att den här kombinationen är något som många stressade småbarnsfamiljer längtar efter. Under höstlovet, kanske på väg till eller från närbelägna Astrid Lindgrens värld, Glasriket eller några av alla övriga kulturfestivalsarrangemang rekommenderas ett dygn på Wallby! Med den irländska musiken från den gröna ön klingade långt in på kvällen dansar du i säng!

Redan från 1 maj kan du boka din plats direkt hos Magnus på Wallby 070-698 16 30 eller läs mera om det som händer på Wallby här